Симптоми захворювання у чоловіка з'явилися після повернення з відпочинку на Кіпрі / Фото УНІАН

 У Києві виявлено випадок підозри на захворювання гарячкою Західного Нілу, яке ще називають «лихоманкою Західного Нілу».

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я МОЗ України в Facebook.

«Симптоми захворювання у чоловіка з'явилися після повернення з відпочинку на Кіпрі. У вересні чоловіка госпіталізували у відділення інфекційної реанімації Олександрівської клінічної лікарні Києва з попереднім діагнозом менінгоенцефаліт, лихоманка неясного генезу. Аналіз сироватки крові направили в вірусологічну референс-лабораторію. В результаті були виявлені антитіла до вірусу лихоманки Західного Нілу, дослідження тривають," - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожВ Україні діти без щеплень не можуть відвідувати школи і садки - МОЗ (документ)

Зазначається, що аналіз Центру громадського здоров'я не виявив ризику для жителів України. Фахівці продовжують епідеміологічне спостереження.

***Лихоманка Західного Нілу - небезпечне вірусне захворювання, яке поширюється через укуси комарів. У важких випадках воно викликає лихоманку, запалення оболонок мозку, лімфаденопатію, екзантему і ураження слизових оболонок.

За 7 місяців 2018 року в Україні було зареєстровано 3 випадки захворювання, за аналогічний період 2017 року - один випадок. Всі хворі були жителями Полтавської області, заразилися через укуси комарів. Смертельних випадків на території України не зафіксовано.