Вакцин від кору в Україні достатньо, каже лікар / фото ТСН

Епідемія кору – небезпечної та дуже заразної хвороби – приходить в Україну кожні 5-7 років. Нинішній спалах захворювання відзначений зростанням кількості летальних випадків.

Про це розповів лікар-інфекціоніст Юрій Жигарєв. Оцінюючи масштаби епідемії, лікар зазначив, що "за останні роки таких цифр не було", передає "Обозреватель".

"Кір – це звичайна повітряно-краплинна інфекція, передається через повітря. Вона дуже заразна – досить просто побути якийсь час у приміщенні, де є хворий на кір – і все. Кір поширюється дуже швидко в закритих приміщеннях, у великих скупченнях людей", – розповів лікар.

Відео дня

Читайте такожНа Львівщині проведуть "спецоперацію" для боротьби із хворобою, проти якої не існує ліків (відео)

За його словами, статистика захворюваності на кір в Україні "не те щоб жахлива, але незвична, тому що у нас за останні роки таких цифр не було".

Серед причин великої кількості летальних випадків лікар назвав несвоєчасне звернення по медичну допомогу або неправильно призначене лікування.

"Це природна інфекція, у якої є певний цикл – 5-7 років. Якщо у нас є достатньо людей, у яких немає імунітету до цієї інфекції, то кожні 5-7 років буде підйом захворюваності – так було 5 років тому й раніше", – пояснив він.

Також Жигарєв повідомив, що вакцин від кору в Україні достатньо, і зробити щеплення можуть всі охочі.

Як повідомляв УНІАН, у Житомирській обласній дитячій лікарні із-за ускладнень від кору помер дворічний хлопчик з Бердичева.