Супрун виконує обов'язки міністра охорони здоров'я з 1 серпня 2016 року / фото УНІАН

В.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун заявляє, що суд перевищив свої повноваження, коли почав втручатись у роботу виконавчої влади.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона заявила сьогодні журналістам, коментуючи ухвалу Окружного адмінсуду Києва від 5 лютого щодо відсторонення її від виконання обов'язків глави МОЗ.

Читайте такожМін'юст вимагає скасувати відсторонення Супрун та розблокувати роботу МОЗ

Відео дня

«Через цю ухвалу я не можу підписувати дуже важливі документи. Наприклад, документи для лікування за кордоном для тих пацієнтів, які не можуть лікуватися в Україні - їх 44, крім того, документи про ліки, які зараз лежать на складах в Києві та очікують розподілення по країні. Я не можу підписати це, бо заборонив суд», - зазначила Супрун.

За її словами, суд зупинив роботу міністерства і роботу тих програм, якими зараз керує МОЗ.

«Суд перевищив свої повноваження, коли почав втручатись у роботу виконавчої влади. І я закликаю суддю уважно прочитати всі документи, які надали МОЗ, Кабмін та Мін'юст, і ухвалити рішення, на яке ми чекаємо», - підкреслила Супрун.

Як повідомляв УНІАН, 5 лютого Окружний адмінсуд Києва частково задовольнив позов народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука та заборонив Супрун здійснювати повноваження виконуючого обов'язків міністра. Водночас суд не заборонив їй здійснювати повноваження, які були делеговані як заступнику міністра.

5 лютого міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко від імені уряду подав клопотання про скасування заходів забезпечення позову у справі щодо Супрун. Окружний адмінсуд мав розглянути це клопотання 11 лютого.

7 лютого Супрун уточнила, що суд заборонив їй серед іншого уповноважувати заступників глави МОЗ на підписання життєво важливих наказів щодо розмитнення та розподіл ліків або ж направлення людей на лікування за кордон.

8 лютого Окружний адмінсуд Києва на своїй офіційній інтернет-сторінці роз'яснив, що заборона Супрун на реалізацію повноважень в.о. міністра поширюється на визначення політичних пріоритетів та стратегічних напрямів роботи міністерства, а також на участь у прийнятті рішень на засіданнях уряду.

Супрун виконує обов'язки міністра охорони здоров'я з 1 серпня 2016 року.

11 лютого Окружний адмінсуд Києва розпочав розгляд клопотання Міністерства юстиції про скасування заходів забезпечення позову у справі щодо виконання обов'язків міністра охорони здоров’я Супрун.