В Україні спостерігається спалах кору / фото ТСН

Епідемію кору в Україні оголосити неможливо. Для цього потрібен головний санітарний лікар, якого, через ліквідацію СЕС, в Міністерстві охорони здоров'я зараз немає.

Таку думку висловив президент Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктор Сердюк, передає «Обозреватель». Він послався на закон "Про захист населення від інфекційних хвороб".

Читайте такожВ Одесі батьки надали медикам підроблену довідку про вакцинацію дитини від кору, видану в окупованому Луганську

Відео дня

"Як можна оголосити епідемію, якщо нікому це зробити? Повинен бути головний санітарний лікар, який повинен оголошувати епідемії. У нього повинна бути ціла армія виконавців. Тобто, епідеміологів, які б виконували його накази. Але немає ні лікаря, ні епідеміологів", – заявив Сердюк.

Він уточнив, що головний санітарний лікар України був відновлений судом на своїй посаді. Однак рішення суду ніхто не виконує.

"Я впевнений, що якщо його повернуть, то зберуться всі ті епідеміологи, які залишилися, і вирішать цю проблему протягом місяця. Але цього не робиться. Чому? Бо їм цього не потрібно, бо таке ставлення до хворих в Україні", – підсумував громадський діяч.