Лікарі свою провину у смерті породіллі та дитини відкидають / фото pixabay.com

На Житомирщині у Черняхівську райлікарню 17 березня привезли породіллю вже з мертвою дитиною.

Про це УНІАН повідомили у Черняхівській районній лікарні. Як зазначається у повідомленні, "до лікарні жінку привезли «швидкою» 17-го березня близько 5-ої години ранку і її дитина на той час вже була мертва".

За словами головного лікаря Черняхівської районної лікарні Віталія Ніколайчука, у жінки через мертву дитину виникло чимало ускладнень, що часто трапляється у таких випадках, тож врятувати породіллю медикам не вдалося. Свою провину медики відкидають. Водночас розслідування кримінального провадження за цим фактом триває.

Відео дня

Читайте такожЖінка народила дитину на вокзалі під Харковом

Як повідомляв УНІАН,  18 березня слідчі Черняхівського відділу поліції розпочали розслідування через неналежне виконання професійних обов’язків медичними працівниками, у результаті чого під час пологів померла 36-річна жінка, вагітна четвертою дитиною і ця її дитина народилась мертвою.

Підставою для відкриття кримінального провадження стали попередні висновки судово-медичної експертизи щодо причин смерті жінки та дитини. У першої розтин засвідчив, серед іншого, геморагічний шок, а в другої – асфіксію.За попередніми відомостями правоохоронців, під час пологів у неї розпочалась сильна кровотеча, яка, серед іншого, й спричинила смерть.

Попередня кваліфікація події – ч.2 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником) Кримінального кодексу України. 

Санкція статті передбачає відповідальність від 5-річного обмеження волі до 3-річного ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю строком до 3 років.