Ілюстрація / REUTERS

Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська повідомила, що українці мало живуть, оскільки неправильно харчуються, зокрема, їдять занадто багато солодощів, виробів з білого, очищеного борошна, і мають погані звички.

Читайте такожпояснила Дієтолог, від якого хліба не гладшають

У борошняних виробах багато порожніх калорій, які моментально перетворюються в жир, розповіла експерт під час чату на Главреді.

Відео дня

За словами співрозмовниці, для покращення якості і тривалості життя українцям потрібно правильно харчуватися, в тому числа відмовитися від вечірнього пізнього прийому їжі, стати менше палити, почати бігати і щодня робити фізичні вправи.

"Українська кухня дуже смачна, а сучасна — ще й дуже калорійна. Ми занадто багато їмо виробів з білого, очищеного борошна, з'єднуємо їх з хворими жирами і цукром, багато смажимо, їмо копченості, зловживаємо алкоголем і до того ж мало рухаємося", — зазначила дієтолог.

Лікар додала, що всі ці чинники є одними з вирішальних, які, згідно з останніми дослідженнями Всесвітньої організації охорони здоров'я, не дають можливість українцям жити довше.

"...Українці вживають дуже велику кількість солодощів — всі супермаркети у нас завалені солодощами. Плюс — алкоголь на свята, яких дуже багато у нас відзначається. Це також і смажена їжа, це і любов до продуктів, які містять омега-6, жирні кислоти, які стимулюють запалення (соєва, соняшникова, кукурудзяна олія)", — заявила вона.