Ілюстрація / REUTERS

Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська повідомила, що для організму людини цукор і алкоголь однаково шкідливі, ці продукти є наркотиками, тому від них треба відмовитися.

Цукор погіршує роботу клітин, руйнує білки і жири, а алкоголь негативно впливає на роботу мозку, розповіла експерт під час чату на Главреді.

Читайте такожЖінкам потрібен "жирок" на тілі - дієтолог

Відео дня

За словами співрозмовниці, цукор веде до глікації білків і жирів (глікацією називають процес, за якого молекули цукру вступають в реакцію з білками, білки утворюють зшивання і через це втрачають функціональність).

"Якщо враховувати, що білки входять до складу клітин, з них складаються наші гени, ДНК, вони входять до складу всіх ферментів, гормонів, і, якщо вони пошкоджені, відповідно, наші ферменти погано працюють", — зазначила лікар.

Дієтолог додала, що за порушення функціональності білків гени людини "виходять із ладу, активуються гени, пов'язані з хворобами і старінням, пригнічується робота генів, пов'язаних з молодим станом організму, погіршується робота кришталика, стан шкіри тощо". "Тому цукор — це шкідливо", — підкреслила експерт.

"Алкоголь погіршує роботу мозку. Він є нейротоксичним. Він є гепатотоксичним, погіршує роботу печінки. Тому алкоголь однозначно є злом, тому від нього слід відмовитися, як і від цукру. Це — два наркотики...", — сказала вона.