Миколаївську обласну дитячу інфекційну лікарню екстрено евакуюють / ілюстрація - фото УНІАН

Миколаївську обласну дитячу інфекційну лікарню в екстреному порядку закривають через руйнування будівлі лікарні.

Читайте такожУ Дніпрі сталася масштабна пожежа у покинутій лікарні (фото)

Як передає кореспондент УНІАН, про це стало відомо сьогодні, 2 квітня, на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Миколаївської облдержадміністрації.

Відео дня

Як з’ясувалося, сьогодні до керівництва ОДА звернувся начальник обласного департаменту охорони здоров’я Павло Георгієв та повідомив про те, що в березні цього року у будівлі дитячої інфекційної лікарні були зафіксовані тріщини й розпочалося фактично руйнування будівлі. За попередніми висновками, причиною руйнування стала зміна рівня ґрунтових вод.

«Технічний стан будівлі і на 2017, і на 2018 рік був в цілому задовільним. Ніяких аварійних ситуацій на час проведення робіт не спостерігалося. У березні цього року почалося руйнування, у зв’язку з чим департамент охорони здоров’я уклав угоду щодо технічного обстеження несучих конструкцій. За підсумками обстеження, експертами було прийнято рішення, що будівля має третю категорію придатності до експлуатації. Це означає, що експлуатація можлива, але не в повному обсязі. Однак, враховуючи те, що руйнування продовжується, за дорученням голови ОДА ми сьогодні зібрали позачергову комісію. Ми пропонуємо, аби виключити можливість надзвичайної ситуації, терміново звільнити приміщення, обмежити доступ людей, взяти під охорону будівлю», - прокоментував ситуацію заступник голови ОДА Валентин Гайдаржи.

Лікарня знаходиться у двоповерховій будівлі та розрахована на 100 ліжко-місць. Евакуації потребують 34 пацієнта. За доручення голови Миколаївської ОДА Олексія Савченко організовано термінове переведення пацієнтів до обласної дитячої лікарні та інфекційної лікарні для дорослих.

Уже сьогодні усі пацієнти мають будуть розміщені в інших лікувальних закладах.

Наразі профільним службам поставлено завдання відпрацювати обмеження доступу до аварійної будівлі та взяття її під охорону.