Ангіна в обов'язковому порядку повинна лікуватися антибіотиками. Тут дуже часто є плутанина зі словами. Просто народну думку і навіть думку деяких лікарів зводиться до того, що вони називають ангіною будь-який біль у горлі. Червоне горло, червоні мигдалини – це ангіна. Але з точки зору класичної медицини ангіна – це гостра бактерійна інфекція, коли запалення в горлі викликано одним з двох мікробів, або стрептококом, або стафілококом. Ваше завдання, розуміння того факту, що ангіна, яка не лікується антибіотиками, з дуже високим ступенем ймовірності може дати ускладнення на серце і нирки. Ангіна без антибіотиків швидше за все пройде, але її антибіотиками лікувати треба – це найефективніший спосіб зменшити страждання хворого та зменшити ймовірність ускладнень. ⠀ #докторкомаровский #видеоЕОК #шдк #школадокторакомаровского #ангіна #антибіотики

Допис, поширений Доктор Комаровський (@doctor_komarovskiy)

За словами лікаря Євгенія Комаровського, ангіна в обов'язковому порядку повинна лікуватися антибіотиками.

Відео дня

Читайте такожЛікар Комаровський зруйнував міф про дерматит у дітей (відео)

З точки зору класичної медицини ангіна – це гостра бактерійна інфекція, коли запалення в горлі викликане одним з двох мікробів, або стрептококом, або стафілококом. Про це лікар розповів на своїй сторінці в Instagram.

"Ваше завдання, розуміння того факту, що ангіна, яка не лікується антибіотиками, з дуже високим ступенем ймовірності може дати ускладнення на серце та нирки", - підкреслив Коморовський.

Він додав, що ангіна без антибіотиків, найімовірніше, мине, але її антибіотиками лікувати треба – це найефективніший спосіб зменшити страждання хворого та зменшити ймовірність ускладнень.

Раніше лікар, кандидат медичних наук Євген Комаровський розповів про головні ознаки дефіциту кальцію у дитини.