Магнітна буря накриє Землю / Скріншот

Найсильніша у цьому місяці та одна з найпотужніших за останнє десятиліття магнітних бур 15 липня накриє Землю. 

Читайте такожМагнітна буря в липні накриє Землю: названо дату метеоудару

Як відомо, магнітні бурі виникають через спалахи на Сонці. Заряджені частинки розлітаються в космосі та влучають у магнітне поле Землі, йдеться в сюжеті ТСН.Ранок.

Відео дня

Наслідки цього процесу можуть відчувати абсолютно всі. А це погіршення настрою, апатія, слабкість, сонливість або навпаки – безсоння.

Лікарі кажуть, що під час магнітних бур пацієнти часто скаржаться на головний біль, прискорене серцебиття, підвищений або знижений тиск. За спостереженнями медиків, близько 70% інфарктів, гіпертонічних криз та інсультів відбувається саме під час магнітних бур.

Як уберегтися від впливу магнітних бур

Аби залишатися в тонусі й мінімізувати негативний вплив, фахівці радять у цей період дотримуватися простих порад.

Так, цей час краще провести у спокої, уникаючи стресових ситуацій та надмірних навантажень – як фізичних, так і емоційних. Слід більше відпочивати, висипатися й гуляти на свіжому повітрі.

Під час магнітної бурі потрібно берегтися від стресів і більше відпочивати / фото: iStock

Медики радять робити зарядку вранці – кілька простих вправ поліпшать кровообіг, знімуть стрес і звільнять від погодної залежності. Також рекомендовано час від часу приймати контрастний душ.

Для поліпшення самопочуття в такі дні рекомендується не переїдати, щоб не збільшувати навантаження на серцево-судинну систему. Слід дотримуватися меню, яке складається із легкої їжі, мінімізувавши вживання дуже жирних, гострих й надто солоних страв.

Варто відмовитися від алкоголю і кави, натоміть пити більше води й заспокійливі чаї.

Потрібно також менше перебувати на сонці, обмежити далекі переміщення і поїздки. У такі дні фахівці рекомендують запастися всіма необхідними ліками, а в разі погіршення здоров’я одразу звернутися до фахівця, не затягуючи справу.

Раніше УНІАН повідомляв, коли у липні 2019 року очікуються магнітні бурі, аби чутливі люди могли бути готовими, щоб мінімізувати можливий їхній негативний вплив.