Радуцький відповів на звинувачення Супрун / фото коллаж УНІАН

Радник президента Володимира Зеленського Михайло Радуцький, якого називають майбутнім очільником МОЗ, відповів на звинувачення в.о міністра охорони здоров'я Уляни Супрун.

Читайте такожЯк не зірвати голос та правильно голодувати: Супрун дала поради новообраним депутатам

На своїй сторінці у Facebook він порадив Супрун слідкувати за розробками вчених, у тому числі, що пов'язані з особливостями лікування різних рас.

Відео дня

"Хочу порекомендувати пані Уляні слідкувати за науковими розробками та працями світових і національних вчених, а не лише за своєю сторінкою у соціальній мережі. Питання рас, генетики тощо у медицині – давно досліджене питання у світовій медичній науці. Професійні українські лікарі знають про це, а пані Уляна – ні", - написав Радуцький.

Він також зазначив, що існуюча стратегія реформування системи охорони здоров'я виконана лише на 30% і необхідно розробити новий план на період 2021-2030 рр. "з урахуванням як прорахунків пані Уляни, так і позитивних результатів".

Як повідомляв УНІАН, Уляна Супрун прокоментувала інтерв'ю Радуцького, у якому він говорив про необхідність адаптації міжнародних клінічних протоколів до українських реалій, у тому числі національних особливостей.

"...генетичні відмінності перебігу тих чи інших хвороб у представників різних рас" — серйозно? Ми вже нагадували народній депутатці Ользі Богомолець, що не буває жодних “імунних потреб нації”, а хвороби не знають національних чи територіальних кордонів", - написала Супрун.