Ілюстрація / REUTERS

Новообраний депутат від «Слуги народу», засновник клініки «Борис» та позаштатний радник президента Михайло Радуцький заявив про намір президентської команди запровадити обов’язкове медичне страхування в Україні в 2021 році.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив в коментарі журналістам у Києві.

На питання, яким чином у партії «Слуга народу» планують покращувати медичну сферу в країні, Радуцький сказав: «Щоб щось покращувати, треба щось мати».

Відео дня

Читайте такожКарієс може викликати рак кишківника - дослідження

«Ми вважаємо, що на сьогоднішній день стара система фактично зруйнована. Нову почали будувати, але дуже повільно, і не завжди в тому напрямку. Але те, що було, воно вже зруйновано, і не минулим урядом, а багатьма урядами. На сьогоднішній день в жодному разі не треба нічого зупиняти, але треба виправляти деякі помилки і рухатися вперед», - переконаний він.

Щодо реформування первинної ланки системи охорони здоров’я, то Радуцький зауважив, що інститут сімейних лікарів - «це лише одна з тисяч складових».

«Наша мета – в 2021 році запровадити в Україні повноцінне обов’язкове медичне страхування», - наголосив він.

Радуцький також підтвердив, що президент Володимир Зеленський пропонував висунути його кандидатуру на посаду міністра охорони здоров’я, але він відмовився.

«Мені пропонувалося (очолити міністерство охорони здоров’я – УНІАН), президент дуже наполегливо пропонував, але я вважаю, що більше користі принесу саме в парламенті, бо сьогодні робота міністерства без прийняття нормальних законів неможлива», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, у Києві не будуть забороняти невакцинованим дітям відвідувати навчальні заклади.