Не можна займатися самолікуванням: ⠀ 1. Коли якийсь симптом виник в перший раз в житті. ⠀ 2. Ніякого самолікування, коли виникають розлади свідомості та чутливості. Тобто: «Не відчуваю палець», «Не відчуваю ногу», щось оніміло, якісь проблеми з думками, з свідомістю, не реагує – не выделываемся, йдемо до лікаря. ⠀ 3. Будь-які травми, особливо пов'язані з головою. ⠀ 4. Будь-які проблеми зі здоров'ям під час вагітності. ⠀ 5. Про що ви також повинні знати: цілком можливо, що ви маєте досвід лікування нежиті, і ви маєте досвід лікування проносу. Коли ви лікуєте одночасно дві хвороби, з якими ви маєте досвід, то ви можете використовувати ліки і при одній, і при іншій, а ці ліки вже будуть один з одним несумісні. Тому, якщо до вас прийшли відразу дві неприємності, давайте порадимося з доктором. ⠀ #докторкомаровский #видеоЕОК #шдк #школадокторакомаровского #самолікування #здоров'я

Допис, поширений Доктор Комаровський (@doctor_komarovskiy)

Лікар, кандидат медичних наук Євген Комаровський повідомив, що самолікуванням можна займатися далеко не завжди.

Відео дня

Як написав експерт на своїй сторінці в Instagram, самолікуванням не можна займатися в тому випадку, коли якийсь симптом виник перший раз у житті.

Читайте такожЛікар Комаровський пояснив, коли не можна робити масаж (відео)

"Ніякого самолікування, коли виникають розлади свідомості та чутливості. Тобто: "Не відчуваю палець", "Не відчуваю ногу", щось оніміло, якісь проблеми з думками, зі свідомістю, не реагує - не викаблучуємося, йдемо до лікаря", - наголосив Комаровський.

Також відмовитися від самолікування варто при наявності будь-яких травм (особливо пов'язаних з головою), а також при вагітності.

"Про що ви також повинні знати: цілком можливо, що ви маєте досвід лікування нежитю, і ви маєте досвід лікування проносу. Коли ви лікуєте одночасно дві хвороби, з якими ви маєте досвід, то ви можете використовувати ліки й при одній, і при іншій, а ці ліки вже будуть один з одним несумісні. Тому, якщо до вас прийшли одразу дві неприємності, давайте порадимося з лікарем", - підсумував педіатр.

Раніше Євген Комаровський розповів, чому часто маленькі діти страждають через отруєння ліками.