Від ботулізму на Київщині померла людина / allkharkov.ua

На Київщині зареєстровано вже три випадки захворювання людей ботулізм, одна особа померла.

Як повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області, фактори, що стали причиною виникнення захворювання, різні.

«За результатами проведення санітарних та епідеміологічних розслідувань було встановлено, що в першому випадку ймовірною причиною стало споживання потерпілим риби в'яленої (філе риби сушеної шматочками), в другому випадку не встановлено зв’язку зі споживанням харчових продуктів», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте також11-річна дівчинка на Кіровоградщині потрапила до реанімації після того, як поїла риби (відео)

Разом з тим «третій потерпілий споживав рибні консерви промислового виготовлення, баклажани мариновані домашнього виготовлення та рибу кефаль, що була придбана на ринку в Херсонській області, засолена в домашніх умовах та надіслана споживачу через відділення «Нова пошта» упродовж двох днів».

«Наразі зразки залишків вказаних харчових продуктів досліджуються на наявність ботулотоксину», - додали у відомстві.

Держпродспоживслужба закликає споживачів відповідально ставитися до свого здоров’я, обов'язково звертати увагу при купівлі продуктів харчування, зокрема рибної продукції, на терміни та умови зберігання, не вживати харчові продукти при найменшій підозрі щодо їх якості, а також дотримуватись вимог щодо приготування та зберігання сировини та страв з м’яса, риби, тощо у домашніх умовах.

Ботулізм – це важке харчове отруєння, викликане споживанням продуктів, що містять ботулотоксини. Збудник хвороби розмножується в анаеробному стані (без доступу кисню) при неправильних умовах зберігання або транспортування продуктів харчування.