Померла жінка не мала щеплення проти грипу / фото УНІАН

У Житомирі від грипу померла жінка, яка не мала щеплення проти цієї хвороби.

Про це сьогодні  повідомляє Житомирський обласний лабораторний центр, передає кореспондент УНІАН.

Згідно з повідомленням, протягом останніх двох тижнів у Житомирській області зареєстровано 8 випадків лабораторно підтвердженого грипу.

Відео дня

"У мазках  визначено вірус грипу А (H1N1) пандемічний. На жаль, одна хвора в м. Житомирі померла. Вона надзвичайно пізно звернулась за медичною допомогою та вже була в дуже тяжкому стані, проти грипу не щеплювалась", - йдеться у повідомленні.

При цьому дата смерті жінки не уточнюється.

Як стало відомо УНІАН з поінформованих джерел, ця жінка померла наприкінці грудня.

Читайте такожВ Україні від ускладнень грипу А помер чоловік: у МОЗ нагадали про важливість вакцинації

Вчергове медики нагадують, що найкраща профілактика грипу - щорічна вакцинація. Імунізація зменшує ймовірність захворіти на грип та ризики серйозних ускладнень, госпіталізації та смерті від захворювання.

Фахівці радять за перших симптомів обов`язково звертатися до сімейного лікаря, оскільки самолікування може бути шкідливим для здоров’я.

За даними Житомирського обласного лабораторного центру, загалом упродовж останніх 4-х тижнів у Житомирській області спостерігається зниження рівня захворюваності. Так, на першому тижні року за медичною допомогою з приводу захворювань на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції звернулися 4 тис.416 осіб, що на 1 тис. 250 хворих менше, ніж за попередній тиждень.