Ужгородські школярі йдуть на позапланові канікули / УНІАН

В Ужгороді через різке зростання захворюваності грипом і гострими респіраторними вірусними інфекціями з 31 січня у всіх загальноосвітніх закладах запровадили карантин.

Як повідомили у відділі інформаційної роботи Ужгородської міської ради, відповідне рішення сьогодні ухвалили на засіданні протиепідемічної комісії.

Як прозвучало на засіданні комісії з посиланням на дані управління охорони здоров'я та Ужгородського міськрайонного філії держустанови «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України», ситуація із захворюваністю на ГРВІ та грип в Ужгороді погіршилася, епідемічний поріг перевищено.

Відео дня

Лікар-епідеміолог Ужгородської міськрайонної філії ГУ «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України» Світлана Оберемко повідомила, що протягом останнього тижня у порівнянні з попередніми, кількість звернень до медичних закладів з приводу ГРВІ зросла майже на 56%, серед хворих дві третини - діти у віці до 17 років. Кількість госпіталізованих також зростає.

Читайте такожУсі школи Вінниці закрили на карантин

Показник захворюваності з 653,8 виріс до 1019,1 на 100 тис. населення, тобто на 5,3% перевищив рівень епідемічного порогу.

У прес-службі також додали, що зараз в Ужгороді в 21 випадку лабораторно підтверджено діагноз сезонного грипу типу А.

Враховуючи ці дані протиепідемічна комісія рекомендувала ввести карантинно-обмежувальні заходи в шкільних навчальних закладах з п'ятниці, 31 січня, на два тижні.

Призупинено також заняття у всіх позашкільних навчальних закладах, музичних та спортивних школах, гуртках, секціях тощо, не будуть проводитися розважальні та інші масові заходи.

Відзначається, що дитячі садочки будуть працювати, там будуть проводити посилені протиепідемічні та медико-санітарні заходи.

Читайте такожУ Києві через захворюваність дітей на грип та ГРВІ сім шкіл закрили на карантин

Крім того, вологе прибирання із засобами дезінфекції повинно проводитися в міському громадському транспорті, комплекс заходів, передбачений для закладів громадського харчування.

«Протягом цього часу ситуацію продовжуватимуть моніторити», - додали в міськраді.