Гончарук розповів, що поки всі випадки підозри на коронавірус не підтвердилися / фото УНІАН

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук запевнив, що Україна готова до боротьби з китайським коронавірусом, зокрема у кожній з областей країни є щонайменше по 2 бригади інфекціоністів.

Про це Гончарук сказав в ефірі одного з телеканалів, пише Громадське

Він наголосив, що українські спеціалісти перебувають у постійній координації з Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

Відео дня

Читайте такожРНБО: в Україні з’явиться своя система з виявлення коронавірусу

«Україна сьогодні готова до цієї ситуації, у нас всі служби працюють у стані максимальної готовності. Ми абсолютно контролюємо ситуацію на кордоні, перевіряємо тих людей, які заїжджають в Україну з ризикованих територій. Маємо їхні контакти, інформуємо їх про те, як вони мають себе поводити і при виявленні мінімальних симптомів кого потрібно повідомляти», — сказав Гончарук.

Прем’єр розповів, що поки всі випадки підозри на коронавірус не підтвердилися.

«Але навіть у разі виникнення такого захворювання, ми розуміємо, що робити. У нас у достатній кількості наявні бригади інфекціоністів — мінімум по дві в кожній області», — зазначив він.

Гончарук додав, що ці бригади оснащені та «розуміють, що робити».

Як повідомляв УНІАН, станом на 2 лютого в світі зареєстровано 14 тис. 568 лабораторно підтверджених випадків нового коронавірусу, 305 з яких летальні. Зокрема, підтверджено 155 випадків завезення нового коронавірусу за межі Китаю, з них 23 випадки - в країнах Європи (8 - Німеччина, 6 - Франція, 2 - Італія, 2 - Росія, 2 – Велика Британія, по 1 в Іспанії, Фінляндії і Швеції).

Про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року.

Всесвітня організації охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.