Круїзний лайнер Diamond Princess / REUTERS

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявляє, що 18 лютого одного інфікованого на коронавірус українця з круїзного лайнера Diamond Princess можуть виписати.

Про це Пристайко сказав в програмі "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

Глава МЗС сказав, що двоє українців, які знаходились серед членів екіпажу на круїзному лайнері Diamond Princess, наразі лікуються у військовому госпіталі.

Відео дня

"Останній раз наші консули зв'язувались з лікарями 13 числа. За їх інформацією, один громадянин почуває себе нормально, а другого скоріше за все, взагалі випишуть завтра (18 лютого - УНІАН)", - сказав Пристайко.

Читайте такожСША відправили на карантин евакуйованих із Diamond Princess американців

Як повідомляв УНІАН, на борту карантинного судна Diamond Princess перебуває 25 громадян України - усі члени екіпажу. Усього на судні 3 тис. 700 осіб з 56 країн світу, з яких 2 тис. 700 - пасажири.

З 4 лютого за наказом МОЗ Японії після виявлення хворого, у якого було діагностовано коронавірусну інфекцію 2019-nCoV, лайнер стоїть на карантині. Лікарі обстежують пасажирів та членів екіпажу. Карантин триватиме до 19 лютого.

9 лютого стало відомо, що на круїзному судні виявлено інфікованого коронавірусом українця. За даними МЗС, він перебуватиме в японській лікарні щонайменше два тижні. 10 лютого стало відомо про ще одного інфікованого українця.