Товари, що надходять в Україну з Китаю, не піддаються спеціальній дезінфекції.

Про це повідомив у коментарі ТСН перший заступник гендиректора «Укрпошти» Олександр Перцівський.

Читайте такожСьогодні можуть виписати інфікованого на коронавірус українця - Пристайко

«Ми чітко керуємося рекомендаціям ВООЗ, Всесвітнього поштового союзу. Вони ніяких обмежень у тому, як оброблюються посилки, не вводять», – сказав він.

З цим  погоджуються й фахівці Центру громадського здоров’я. За їхніми словами, коронавірус може виживати тільки у біологічних рідинах.

«Коронавірус живе на поверхнях, якщо говорити про максимальний термін – 9 днів. Взагалі, середній термін – до 6 днів. Тому, якщо ви отримуєте посилку з Китаю, до цього часу вірус у будь-якому разі втрачає свою заразність», – пояснив фахівець відділу інфекційного контролю Центру Роман Колесник.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження у місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу. ВООЗ дала новому вірусу офіційна назва Covid-19.

Жертвами нового типу коронавірусу Covid-19 станом на ранок, 18 лютого, у світі стали 1 873 особи. Водночас 12 803 хворих вдалось вилікувати.