Скалецька залишила "Нові Санжари" / фото УНІАН

Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька, яка 20 лютого пообіцяла провести 14-денний карантин разом з евакуйованими українцями, залишила територію "Нових Санжар" у Полтавській області.

Про це повідомив журналістам начальник медцентру Олександр Блінов, пише ТСН.

"Пані міністр зараз поїхала. Вчора вона була з нами до 02:00, контактувала з тими працівниками, які працюють у боксі. Сьогодні вона виявила бажання піти до людей, і з ними поспілкуватися", - розповів Блінов.

Читайте також"Мені соромно": у МОЗ прокоментували події через ситуацію з коронавірусом

За його словами, міністр запланувала повернутися в зону карантину, але коли – "треба в неї запитати".

Як відомо, для Скалецької облаштують місце в окремому будинку, однак, крім неї, у "Нових Санжарах" працюють ще три представники МОЗ.

"Ми їй зробимо будиночок, людині треба працювати", - уточнив начальник медустанови.

Блінов уточнив, що незважаючи на карантинний режим, міністр може залишити територію санаторію коли захоче, тому що поки вона не спілкувалася з евакуйованими.

Відео: ZIK

Раніше Скалецька оголосила, що вона приєднається до українців та іноземців, яких евакуювали з охопленого смертоносним коронавірусом Китаю в Нові Санжари Полтавської області. Там вони перебуватимуть на карантині два тижні.

"Я прийняла рішення приєднатися до людей в обсервації. Разом з ними я проведу наступні 14 днів, в одному приміщенні, в тих же умовах. Сподіваюся, що моя присутність заспокоїть як тих, хто перебуває у Нових Санжарах, так і всіх інших", - написала Скалецька у Facebook.