Гончарук повідомив про посилення заходів безпеки / фото УНІАН

В аеропортах України перевірятимуть стан здоров'я пасажирів, які прибуватимуть прямими рейсами з країн, де зафіксовано коронавірус COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук на брифінгу за підсумками засідання оперативного штабу з питань запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCOV.

«Сьогодні у зв'язку з тим, що в Італії такий новий виток розвитку захворювання зафіксовано, ми прийняли рішення про те, що, фактично, пасажири, які будуть прибувати прямими літаками з усіх країн, в яких зафіксовані підтверджені випадки захворювання, будуть перевірятися у тому самому режимі, в якому раніше перевірялися лише рейси з азіатського напрямку. Тобто ми, по суті, посилюємо заходи безпеки», - сказав він.

Відео дня

Читайте такожСистема охорони здоров'я готова прийняти хворих із коронавірусом у разі виявлення - МОЗ

Окрім перевірок у аеропортах, за словами Гончарука, у зв'язку з тим, що багато громадян приїжджають в Україну з Італії не літаками, а автобусами через пункт пропуску «Тиса» на Закарпатті, відзавтра там також будуть вжиті аналогічні заходи безпеки.

«Сьогодні туди вирушає керівник Державної прикордонної служби, щоб особисто проконтролювати, організувати цю роботу», - підкреслив прем'єр.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року влада Китаю заявила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавирусу COVID-19.

Читайте такожВООЗ передала Україні реагенти для тестування на коронавірус

За даними МОЗ, станом на 24 лютого 2020 року у світі зареєстровано 79 360 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2 619 летальні, одужали 25 360 осіб.

Спалах захворювання, викликаного коронавірусом COVID-19, зачепив в основному дві італійські провінції – Ломбардію і Венето. Уряд Італії закрив 11 міст. Виїжджати з них або в'їжджати в них можна лише за спеціальним дозволом. У закритих містах тимчасово не працюють школи та багато фірм, скасовано громадські і спортивні заходи. Також вирішено скасувати традиційний Венеціанський карнавал, що мав проходити 23-25 лютого.