Наразі чоловік з дружиною перебувають на карантині в інфекційній лікарні / фото УНІАН

У жителя Берегівського району Закарпатської області, якого госпіталізували з ознаками недуги після повернення із заробітків в Угорщині, діагностовано бронхіт.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час брифінгу повідомила директор департаменту охорони здоров’я Закарпатської обласної державної адміністрації Єлизавета Біров.

За її словами, учора, 24 лютого, надійшла інформація про те, що громадянин України повернувся із заробітків в Угорщині, де працював на місцевому ринку на китайця.

Відео дня

«Чоловіка вдома відвідав сімейний лікар. Було вжито засобів застереження: його з дружиною помістили на карантин до Закарпатської обласної інфекційної лікарні. Були взяті аналізи і виявилося, що небезпеки немає. У пацієнта – гострий бронхіт. Також з’ясували, що китаєць, із яким контактував пацієнт, виїжджав на батьківщину ще у грудні, ознак захворювання з того часу в нього не було», - уточнила Біров.

Як повідомляв УНІАН, з 08:00 25 лютого у Закарпатській області у міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Тиса» ввели обов'язковий температурний скрінінг громадян, які в’їжджають в Україну з ЄС з метою запобігання поширенню коронавірусу з Італії.

Довідка УНІАН. Наприкінці грудня 2019 року влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня 2020 року оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення в зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

За інформацією українського Міністерства охорони здоров'я, до 23 лютого інфікування коронавірусом COVID-19 виявлено в 29 країнах, але в Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку не зафіксовано.