Иллюстрация / REUTERS

Радник прем'єр-міністра Антон Турупалов заявив, що перші результати тестів на новий коронавірус у евакуйованих з Китаю українців та іноземців, які перебувають в обсервації у медичному центрі «Нові Санжарах» у Полтавській області та їх супроводжуючих, будуть оприлюднені завтра, 26 лютого.

Читайте такожВ Україні обіцяють впродовж двох-трьох днів розподілити тест-системи на виявлення коронавірусу по областях

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час брифінгу щодо евакуйованих з Уханя громадян України та іноземців у Нових Санжарах Полтавської області.

Відео дня

«Сьогодні шостий день обсервації, на об’єкті у нас все в порядку, все йде в штатному режимі, всі відчувають себе в порядку, підвищень температури немає. Сьогодні зранку був скринінг, у нас все добре», - заявив Турупалов.

«Сьогодні ми закінчили відбирати проби для тестів у 100% людей, які були залучені – це не тільки люди, які були евакуйовані з Китаю, а також персонал, який їх обслуговує, служби ДСНС, Нацгвардія, поліція… сьогодні результати були передані в лабораторію. Завтра ми очікуємо результати тестів у громадян, в яких вони були взяті напередодні і поінформуємо вас про це», - наголосив він.

Також Турупалов відзначив, що жодних позаштатних ситуацій у Нових Санжарах немає.

Крім того, радник прем’єр-міністра відзначив, що в Україні зараз не зареєстровано жодного випадку коронавірусу і уряд тримає ситуацію повністю під контролем як в Нових Санжарах, в зоні обсервації, так і на кордонах, і в середині країни.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року влада Китаю заявила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19.

20 лютого 2020 року 45 українців та 27 іноземців, евакуйованих з Уханя, помістили на 14-денну обсервацію у медичному центрі «Нові Санжари» на Полтавщині.

У прес-центрі Нацгвардії запевнили, що на території медичного центру забезпечено всі умови санітарного-епідеміологічного контролю та безпеки режиму карантину. Евакуйованих громадян розмістили в окремій будівлі з обмеженим доступом. Для них організовано окреме харчування, доставку якого здійснюють з урахуванням усіх норм епідеміологічної безпеки. Крім того, водопостачання та каналізація самої будівлі ізольовані. Медики мають усі засоби індивідуального захисту. Охорону здійснюють військовослужбовці Нацгвардії.