Ілюстрація REUTERS

Представники Кабінету міністрів України провели брифінг, під час якого поінформували про кількість хворих та ризики захворювання коронавірусом в Україні.

Читайте такожГлава МОЗ звернувся до журналістів щодо ситуації із коронавірусом

Брифінг транслювали на урядовому каналі у Youtube, а також УНІАН.

Відео дня

Про ситуацію в Україні навколо коронавірусу прозвітувалися заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко і держсекретар МЗС Андрій Заєць.

У випадку введення урядом України карантину під заборону, зокрема, можуть потрапити масові заходи; плануються й інші обмеження.

Нагадаємо, спалах викликаного новим коронавірусом захворювання був зафіксований наприкінці грудня 2019 року в найбільш щільнозаселеному місті Центрального Китаю - дванадцятимільйонному Ухані. Всесвітня організація охорони здоров'я визнала спалах надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу.

3 березня 2020 року був підтверджений перший в Україні випадок інфікування новим коронавірусом - у чоловіка, який з дружиною повернувся з Італії в Чернівці. Медики госпіталізували інфікованого. Пізніше лікарі госпіталізували також дружину чернівчанина. Зараз у неї відсутні будь-які ознаки коронавірусної інфекції.

Влада декількох країн, зокрема Італії та Ірану, у зв'язку з численними випадками інфікування новим коронавірусом ввела заборону на проведення масових заходів з метою запобігання поширення захворювання.