Заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко / фото УНІАН

У Міністерстві охорони здоров'я пояснюють відносно невелику кількість випадків захворювання на коронавірус в Україні тим, що він повільно шириться на схід Європи.

Про це під час брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає УП.

"Ми не скриваємо ці випадки, ми діагностуємо ці випадки. Подивіться, в Білорусі, наприклад, в Румунії, у них, да, більша кількість, але не набагато. У Білорусі, наприклад, шість випадків. Тому що на схід Європи зараз ми не бачимо такого сплеску, як в Італії, в Німеччині і Франції, наприклад", - сказав Ляшко.

Відео дня

Він додав, що українська влада прогнозує і очікує зростання кількості захворювань на Covid-19 у країні і робить це без паніки.

Читайте такожНіякої школи та кіно: у Києві вводять обмеження через коронавірус (відео)

За його словами, наразі в Україні перевірили на коронавірус 43 підозрілих хворих.

Як повідомляв УНІАН, спалах викликаного новим коронавірусом захворювання було зафіксовано наприкінці грудня 2019 року в найбільшому місті Центрального Китаю - 12-мільйонному Ухані. Всесвітня організація охорони здоров'я визнала спалах надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу.

3 березня 2020 року було підтверджено перший в Україні випадок інфікування новим коронавірусом - у чоловіка, який з дружиною повернувся з Італії до Чернівців.

Станом на ранок 11 березня у світі було зареєстровано 119 тис. 132 випадки інфікування COVID-19, померли 4 тис. 284 людини. Було вилікувано 65 765 осіб.