В аеропорту "Бориспіль" перевіряють китаянку з ознаками вірусного захворювання / Скріншот

В міжнародному аеропорту "Бориспіль" громадянку Китаю, яка прилетіла з Дубая, перевіряють на наявність вірусного захворювання.

Про це в коментарі УНІАН повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

На запитання про появу у ЗМІ інформації, що начебто одного з пасажирів літака, який прилетів з Дубая, "швидка" забрала до лікарні, він відповів: "У нас була інформація про те, що на цьому рейсі начебто перебуває людина з ознаками захворювання".

За словами Демченка, температурний скринінг проводили представники санітарно-карантинного підрозділу, який знаходиться в аеропорту. Прикордонники завчасно отримали списки пасажирів і "фактично біля трапу літака здійснили оформлення всіх, хто прилетів цим рейсом", сказав він.

Читайте такожІталія через коронавірус закриє на карантин 12 провінцій

"Щодо громадянки Китаю, відносно якої була інформація, - наразі вона перебуває в аеропорту "Бориспіль". Щодо неї продовжуються заходи зі встановлення, чи має вона ознаки захворювання, і що це за захворювання може бути. Всі решта пасажирів були пропущені на територію України", - сказав Демченко.

На уточнення, чи нікого з "Борисполя" не забирали в лікарню, він зауважив: "Мені про це не відомо".

Речник ДПСУ також уточнив, що громадянка Китаю подорожує ще з однією особою.

"Тому, фактично, двоє громадян знаходяться ще в аеропорту з цього рейсу", - констатував Демченко.

Як повідомляв УНІАН, українські лікарі надали рекомендації щодо використання декаметоксину як профілактичного засобу проти коронавірусної інфекції.