У Радомишлі Житомирської області ввели надзвичайний стан після реєстрації випадку інфікування коронавірусом місцевої мешканки.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте такожЧому в Києві ввели карантин, якщо хворих коронавірусом немає – пояснює вчений

Відомо, що хвора подорожувала Польщею, а 1 березня повернулася спочатку до Львова, а потім до свого міста. Перші симптоми недуги почали з’являтися у неї ще 3 березня, жінка неодноразово зверталася до медиків і скаржилась на підвищений тиск.

Її госпіталізували через погіршення стану здоров’я. Медики виявили у неї двобічну пневмонію; згодом тест підтвердив, що жінка хвора на коронавірус.

"Вона отримує симптоматичну терапію. Всі контактні родичі, медичні працівники й люди, які безпосередньо контактували, зараз ізольовані. На жаль, попередньо вона мала контакти з медичними працівниками через підвищення тиску. Вводиться надзвичайна ситуація", – заявили в облраді.

Відомо, що жінка після повернення з Польщі кілька разів відвідувала поліклініку, ходила до церкви, цілувала ікону. Шестеро родичів жінки ізольовані. На карантині також усі медики, які її оглядали.

Як повідомляв УНІАН, 12 березня в Україні було підтверджено два нових випадки захворювання на коронавірус.

Випадки коронавірусної інфекції зафіксовано у жінки пенсійного віку з Житомирської області та чоловіка з Чернівецької області, дружина якого перебувала в Італії протягом останніх 14 днів.

Загалом в Україні на сьогодні підтверджено три випадки інфікування коронавірусом.