Дмитро Кулеба / REUTERS

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляє, що близько 120 українців, яких не пропускають на кордоні Італії та Словенії, буде евакуйовано спеціальним літаком.

Про це Кулеба заявив у ефірі онлайн-програми "Свобода слова".

Читайте такожУ Чернівецькій області оголосили надзвичайну ситуацію через коронавірус

Відео дня

Глава МЗС запевнив, що влада робитиме усе, щоби українці за кордоном не залишилися у біді у зв'язку з пандемією коронавірусу.

"У разі виникнення критичної необхідності для евакуації, будемо збирати людей і вивозити їх спецлітаками. Саме так ми зробимо з тими українцями, які застрягли на кордоні Італії зі Словенією", - наголосив Кулеба.

Як повідомляв УНІАН, на кордоні між Італією та Словенією заблоковано близько 120 українців, яких словенські прикордонники не пропускають до країни через обмеження у зв'язку зі спалахом коронавірусу.

Увечері 12 березня, коли автобуси рейсів "Мілан-Київ" та "Барі-Херсон" прибули на кордон, словенські прикордонники вирішили не пропускати автобуси до країни та закликали їх повертатися назад до Італії.

Однак більшість українців не хоче повертатися, оскільки термін їхнього перебування за біометричними паспортами в країнах ЄС вже спливає, через що вони ризикують бути депортованими та отримати заборону на в’їзд.

Сьогодні, 13 березня, прес-секретар президента України Юлія Мендель заявила, що українцям, яких не пропускають на кордоні зі Словенією, радять повернутися в Італію.