За словами Авакова, спирт це українська міжнародна валюта / фото УНІАН

Україна допоможе Італії та іншим країнам, що потерпають від короновірусу, постачанням етилового спирту, на основі якого виготовляють дезінфікуючі засоби.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє прес-служба МВС.

Він нагадав, що нещодавно на засіданні уряду було ухвалено рішення про заборону експорту спирту, на основі якого виготовляють усі дезінфікуючі засоби.

Відео дня

Читайте такожХворих на коронавірус примусово відправлятимуть у лікарні в разі відмови від госпіталізації - Аваков

«Також прийнято рішення відкрити усі спиртзаводи, і вони працюватимуть у повній мірі. Це необхідно кожному, і скоро ці дезінфектори будуть у кожного за доступною ціною», - сказав міністр.

За його словами, після насичення внутрішнього ринку, експорт спирту дозволять, щоб допомогти Італії та іншим країнам у забезпеченні дезінфікуючими засобами.

«І це (спирт - УНІАН) наша міжнародна валюта, якою ми зможемо допомогти італійцям, коли ми в найближчі дні наситимо свій ринок спиртом і дизінфікуючими засобами», - додав Аваков.

Нагадаємо, в Італії від коронавірусу протягом останньої доби померли 683 людини, загальна кількість смертей досягло 7503.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України прийняв рішення до 1 червня заборонити експорт етилового спирту.

Передбачається, що пости контролю на виїздах з підприємств, які виробляють етиловий спирт, мають забезпечити контроль, куди та кому він відвантажується.

Читайте також: