донбасс / REUTERS

У 2015 році Штаб Ріната Ахметова працював за чотирма основними напрямками: доставка та видача наборів виживання дорослим і немовлятам у віці до 35 місяців, адресна допомога, психологічна допомога, а також допомога медикаментами.

Кількість людей, яким допоміг Штаб Ріната Ахметова з початку своєї роботи, в жовтні 2015 року досягла мільйона осіб.

Читайте такожУ березні Штаб Ахметова принесе жителям Донбасу 400 тисяч наборів выживани

Відео дня

«Ми назвали звіт Штабу «Допомогти вижити». Ці два слова якнайкраще пояснюють зміст нашої роботи у минулому році. Допомогти вижити тим, хто найбільше потребує допомоги – це задача, яку поставив Рінат Ахметов, створюючи Гуманітарний Штаб, – сказала Римма Філь, координатор Штабу, – Кількість людей, які опинилися в такій ситуації, вимірюється цифрою з 6 нулями. Число людей, яким Штаб надав допомогу з початку своєї роботи, перевищив 1 млн. чоловік і на сьогодні складає – 1 млн 106 тис. осіб. Поки будуть люди, які потребують допомоги, Рінат Ахметов буде допомагати своїм землякам».

Обсяг гуманітарної допомоги в 4,6 мільйонів дорослих наборів виживання можна порівняти з населенням трьох південних областей України: Одеської, Миколаївської і Херсонської.

У травні 2015 року запустив Штаб бригади мобільного видачі, які доставляють набори виживання у найвіддаленіші населені пункти прифронтової зони. Продукти були видані мешканцям та переселенцям в 210 селищах і селах Донбасу, куди хоча б раз приїжджала мобільна бригада волонтерів.

У 2016 році Гуманітарний штаб продовжує доставляти дорослі і дитячі набори виживання на Донбас, надавати адресну допомогу. Психологи, які були навчені Штабом Ріната Ахметова за курсом «Травма війни», в 2016 році отримають можливість підвищити кваліфікацію.