Японські спеціалісти заявили, що м’ясо клонованих тварин можна їсти.
Фахівці провели низку наукових досліджень клонованих тварин, зокрема, великої рогатої худоби, і зробили висновок, що якщо такі тварини здорові, то їхнє м’ясо також можна їсти, не турбуючись про негативні наслідки для здоров’я, повідомляє Reuters.
На думку спеціалістів, м’ясо клонованих корів, як і свиней, нічим не відрізняється від м’яса тварин, розмножених звичайним способом.
На даний момент у Японії розглядається можливість допуску м’яса клонованих тварин у широкий продаж. У США, наприклад, "клоноване" м’ясо і молоко вже продають більше року.
Клонування може бути корисним для сільського господарства з позиції збереження рідкісних порід або виведення нових. Але треба враховувати і те, що клоновані корови і свині живуть менше звичайних, до того ж, у них багато аномалій розвитку. Саме тому "клоноване" м’ясо і молоко викликають побоювання.