Запорізькій області медики рекомендують подовжити позачергові шкільні канікули ще на два тижні.

Про це повідомляється на офіційному сайті Запорізької обласної державної адміністрації.

"Пік захворюваності в регіоні припав на 5-6 тижні з початку року, коли її рівень досяг 108 хворих на 10 тис. населення. Припинення занять у школах, за даними фахівців обласної санепідемстанції, вплинуло на зростання захворюваності серед учнів: кількість хворих школярів, що раніше становила 38,4% усіх хворих, знизилася до 26,6%, проте на цьому тижні спостерігається зростання захворюваності на грип і ГРВІ на рівні 17%, у зв`язку з чим медики рекомендують подовжувати додаткові канікули в школах мінімум на 14 днів", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Згідно з офіційними даними Запорізького облуправління освіти та науки, на сьогоднішній день у Запорізькій області закрито на карантин 189 навчальних закладів Запоріжжя, Мелітополя, Енергодара й 5 районів області, в яких навчаються загалом 89 тис. 709 учнів.

Для того, щоб до кінця навчального року всі школярі змогли "пройти програму в повному обсязі", Управлінням науки та освіти розробляється механізм переходу загальноосвітніх шкіл після завершення карантину з 5-денки на навчання протягом 6 днів на тиждень.

Як повідомлялося, з 2 лютого в Запоріжжі введено позачергові шкільні канікули з метою запобігання зростанню захворюваності.