УНІАН

Генеральна прокуратура України не відкривала жодного кримінального провадження проти в.о. міністра охорони здоров'я Супрун.

Читайте такожГПУ відкрила проти Супрун кримінальні провадження - Ситник

Про це заявила речниця Генеральної прокуратури Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

«Генеральна прокуратура не відкривала кримінальні провадження проти в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун. Таким чином хочу спростувати слова директора НАБУ А.Ситника», - написала вона.

За словами Сарган, Генпрокуратура та Міністерство внутрішніх справ «лише ведуть перевірку по епізоду транспортування імпортних лікарських засобів територією України за минулі роки».

«Наголошу ще раз – Уляна Супрун не є фігурантом жодного кримінального провадження», - підкреслила речниця ГПУ.

Як повідомляв УНІАН, 28 квітня директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив про наявність у нього інформації про те, що ГПУ розслідує кримінальні справи стосовно Супрун через її реформаторську діяльність.

Він анонсував створення в НАБУ підрозділу для боротьби з корупцією у сфері охорони здоров'я: «Заплановано створення окремого підрозділу детективів, яке буде спеціалізуватися на розслідуванні кримінальних проваджень про корупцію, яка стосується сфери МОЗ. Тому Ви (Уляна Супрун) в нашій особі маєте надійного партнера. Ми сподіваємося на взаємну підтримку», - наголосив Супрун.

Також Ситник заявив: «Знаю, що за Уляни були кримінальні провадження. В принципі це те, що супроводжує людину, яка хоче щось змінити в Україні. Це знаки, що людина йде правильним шляхом».