Кабмін удосконалив порядок надання медичної допомоги, лікування і реабілітації військовослужбовців, які беруть участь у АТО Київ. 26 травня. УНІАН. Кабінет міністрів України вдосконалив порядок оказани / Фото: УНІАН

Кабінет міністрів України вдосконалив порядок надання медичної допомоги, лікування і реабілітації військовослужбовців ЗСУ, інших військових формувань, правоохоронних органів і поліцейських, які беруть участь в антитерористичній операції на території Донецької і Луганської областей.

Читайте такожВ Україні спрощено доступ до лікування поранених військовослужбовців

Відповідне розпорядження від 24 травня 2017 р. № 352-р опубліковане на Урядовому порталі.

Відео дня

"Рекомендувати облдержадміністраціям за участю органів місцевого самоврядування визначити за пропозицією Міністерства оборони у тримісячний строк заклади охорони здоров’я комунальної власності, що залучаються для надання вторинної (спеціалізованої) і третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги військовослужбовцям Збройних сил, інших утворених відповідно до законів військових формувань та правоохоронних органів, особам рядового і начальницького складу та поліцейським, які беруть участь в антитерористичній операції, та кількість ліжок у зазначених закладах, що визначені для надання такої допомоги", - йдеться у документі.

Національній академії медичних наук необхідно визначити за пропозицією Міністерства оборони у тримісячний строк заклади охорони здоров’я, які перебувають у її віданні, що залучаються для цієї допомоги військовослужбовцям, та кількість ліжок у зазначених закладах, що визначені для надання такої допомоги; забезпечити надання консультативної та методичної допомоги закладам охорони здоров’я, що залучаються для надання вторинної і третинної медичної допомоги військовослужбовцям.

Міністерству оборони та Міністерству охорони здоров’я доручено визначити механізм організації надання цієї допомоги.