УНИАН

Цього року на медичне забезпечення Збройних сил України заплановано майже 327 млн грн, що на 70 млн грн більше, ніж минулого року.

Читайте такожВерховна Рада не підтримала постанови щодо медичної освіти лікарів військової практики

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк.

Відео дня

«З цих коштів 205 млн грн буде спрямовано на закупівлю медикаментів і 93 млн грн – на закупівлю медичного обладнання» - уточнив Гуцуляк.

За його інформацією, з початку року Міноборони України отримало та використало на оплату медикаментів для військовослужбовців понад 100 млн грн.

Також речник поінформував, що для посилення евакуаційно-медичного забезпечення військ в районі проведення АТО в оперативне розпорядження командування підрозділів введено 11 мобільних лікарських та лікарсько-сестринських бригад. З метою наближення кваліфікованої допомоги до переднього краю розгорнуто 4 мобільних госпіталі.

За словами Гуцуляка, медична евакуація поранених до військових і цивільних лікувальних закладів здійснюється за допомогою санітарно-автомобільного та залізничного транспорту. Також до евакуації залучаються вертольоти МІ-8, санітарний літак АН-26 та літаки транспортної авіації АН-148.

«Цього року вертольотами з району бойових дій було евакуйовано понад 500 військовослужбовців, санітарним літаком – близько 350. З початку проведення АТО літаком АН-26 евакуйовано понад 3600 поранених та хворих військовослужбовців, ще понад 1600 воїнів перевезено літаками транспортної авіації», - поінформував речник.