В Україні розпочинається національна акція «Не дай СНІДу шанс!».

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні на прес-конференції керівник проектів ВІЛ/СНІДу Німецького товариства технічного співробітництва в Україні Андре ЕЛЬМІНГ.

Загальна мета акції – сприяння скороченню темпів поширення епідемії ВІЛ-інфекції/СНІДу в Україні шляхом проведення широкомасштабної інформаційної кампанії серед населення. Цільова група кампанії - це населення України віком від 16 до 45 років, насамперед молодь 16-25 років.

Відео дня

Кампанія має на меті поглиблення обізнаності населення щодо ризиків інфікування ВІЛ та шляхів захисту від інфекції, підвищення мотивації дотримуватися безпечної поведінки та використовувати презервативи, зменшення дискримінації людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом. Крім того, кампанія направлена на збільшення рівня поінформованості про те, що сучасні якісні презервативи надійно захищають від інфікування ВІЛ.

На наступний, 2010 рік, планується розробити та впровадити першу серію заходів у рамках кампанії механізму моніторингу і оцінки ефективності кампанії. Також планується розробити та впровадити план залучення фінансування для реалізації першого та подальших етапів кампанії.