Криму найближчим часом не загрожує могутній землетрус, заявляє Кримське Управління МНС.

«МНС спростовує чутки про можливий землетрус в Криму», - говориться в переданому УНІАН повідомленні прес-служби управління.

Останні кілька днів «активно мусуються чутки» про можливий сильний землетрус на півострові. Джерелом їх виникнення стали заяви румунських сейсмологів і низка землетрусів, що прокотилися світом.

Відео дня

«Заява ряду вчених про те, що найближчим часом Україні і, зокрема Криму, загрожує могутній землетрус, є невиправданими прогнозами на рівні чуток», - сказала голова Кримської експертної ради з оцінки сейсмічної небезпеки Бела ПУСТОВИТЕНКО.

Вона зазначила, що оскільки Крим є сейсмічно активним районом, то необхідно враховувати довгострокові прогнози сейсмологів, згідно з якими, один раз у 500 років можливий землетрус інтенсивністю 8 балів. Про це треба пам`ятати при проектуванні і будівництві на півострові.

«Коли буде землетрус упродовж цих п`ятисот років і в якому місці - в Севастополі, в районі Керченської протоки чи поблизу Південного берегу Криму, - цього сказати поки що не можна», - зазначила Б.ПУСТОВИТЕНКО.

МНС просить не поширювати «свідомо помилкову інформацію» і попереджає, що чутки про землетрус можуть заподіяти «реальну загрозу психічному стану, а у людей, страждаючих на різні форми хронічних захворювань, навіть призвести до летального результату».