Протистояти захворюванню на діабет другого типу допоможе вживання великої кількості молока. Будучи головним джерелом кальцію і вітаміну D, молоко зменшує ризик розвитку діабету майже на 15%.
Вивчаючи властивості молочних продуктів і молока безпосередньо, біологи Tufts University виявили, що комбінація високої дози вітаміну D і кальцію (по 3-5 стаканів молока щодня) має великий потенціал для запобігання діабету, особливо серед тих, хто схильний до цієї хвороби.
Поживні речовини, що містяться в молоці, впливають на вироблення і застосування інсуліну, завдяки якому знижується концентрація глюкози в крові.
Діабет другого типу і синдром опору інсуліну збільшили показники смертності майже на 45% за минулі 20 років, що підвищує важливість розробки нових способів лікування смертельної хвороби.
Додавання декількох чашок молока до регулярного раціону харчування може стати одним із найпростіших профілактичних заходів, вважають лікарі.