На українських ринках уже з`явилася полуниця, кабачки, морква та інша городня свіжина, проте споживати її наразі небезпечно. Екологи заявляють, що це — надто великий ризик.

У цих продуктах виявлено велику кількість нітратів, йдеться в сюжеті ТСН. Овочі перевірили у лаболаторії і запевнили, що вміст нітратів у продукції перевищує норму більше ніж вдвічі.  Така продукція не допускається до реалізації і повертається власникам. Експерти кажуть, що радять покупцям запитувати у продавців експертний висновок лабораторії, де вказано, які овочі були досліджені.

Якщо там є помітка про доброякісність, то овочі і фрукти покупець може сміливо вживати в їжу. Ранню городину та садовину екологи радять вживати з обережністю. Деякі овочі - буряк і капуста схильні назбирувати нітрати. Тому перед вживанням рекомендують вирізати серцевину в капусти і помідорів, а огірки – чистити. Поменшає хімії в городині, якщо її перш ніж кришити в салат, 15 хвилин вимочити у воді.

Відео дня