До найбільш пожежонебезпечних регіонів належать Крим, Донецька, Дніпропетровська, Житомирська, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Харківська, Херсонська та Черкаська області.
 
Як передає кореспондент УНІАН, про це голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських повідомив у Верховній Раді під час Години запитань до уряду
 
Він зазначив, що ДСНС основну увагу приділяє захисту від пожеж місць масового відпочинку людей, зокрема в Криму.
 
Болотських також підкреслив, що рятувальники докладають всіх зусиль для створення можливостей вчасно реагувати на надзвичайні ситуації у важкодоступних гірських місцях. За його словами, саме для цього створена спеціальна група за участю представників Держслужби з надзвичайних ситуацій, Міноборони, Міністерства внутрішніх справ, які обстежують такі місця.
 
Він нагадав, що 20 травня уряд створив Міжвідомчий оперативний штаб із запобігання надзвичайним ситуаціям під керівництвом віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула.
 
Болотських також повідомив, що в Криму додатково створено “угрупування авіаційної складової”, в якого є 4 літальні засоби, які реагуватимуть в разі виникнення надзвичайних ситуацій.
 
Болотських зазначив, що завдяки вжитим заходам цього року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, кількість пожеж зменшилася удвічі, “а площі й осередки скоротились у більш ніж в 4 рази”.