Українська міліція вилучила партію героїну вагою понад 50 кілограмів. Вартість вилученого наркотику за цінами «чорного» ринку становить більше 7 мільйонів доларів США.

 
Про це УНІАН повідомили в Управлінні зв’язків з громадськістю МВС України, зауваживши, що цієї кількості героїну мало би вистачити на виготовлення півмільйона доз.
 
За словами начальника Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків МВС України Олега Школьного, деякий час назад оперативники підрозділу отримали інформацію про наміри групи громадян використати територію України для транзитного переміщення партії героїну з країн азійського регіону до держав Євросоюзу.
 
Після проведення ряду заходів оперативники встановили коло осіб, причетних до незаконних дій з наркотиками. Двох зловмисників, які є іноземними громадянами, міліціонери затримали у столиці. У затриманих вилучено понад 50 кілограмів героїну.
 
«Зараз у столиці та кількох областях України проходять заходи з метою документування каналу надходження цієї речовини в Україну, а також каналу, за допомогою якого зловмисники мали намір перемістити її до країн Європи», – зазначив Школьний.
 
За його словами, це найбільша партія героїну, вилученого правоохоронцями з незаконного обігу упродовж кількох останніх років.
 
Дії зловмисників кваліфіковані за кількома статтями Кримінального кодексу України, що передбачають відповідальність за зберігання наркотичних засобів, їх транспортування з метою збуту, а також за контрабанду наркотиків на територію України. Затриманим може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.