За даними ВООЗ, щорічно у світі відбувається близько 40-50 млн абортів / фото УНІАН

За минулий рік в Україні штучне переривання вагітності зробили майже 75 тисяч жінок.

Про це у відповідь на інформаційний запит 112.ua повідомив директор Департаменту реалізації політик Міністерства охорони здоров'я України Андрій Гаврилюк.

Важливо, що наведена статистика розрахована за даними, які надають медичні установи, підпорядковані МОЗ.

Відео дня

Читайте такожВ Україні медики радять робити аборти у випадках, коли можна лікувати - журналісти

"Кількість абортів, за даними закладів охорони здоров'я, що перебувають у сфері управління міністерства, за 2019 рік становить 74 тис. 606, з них 727 зроблено неповнолітнім особам", - відзначають в міністерстві.

За інформацією державного закладу "Центр медичної статистики МОЗ України", дані по 2020 року ще відсутні, оскільки статистичні дані про кількість штучного переривання вагітності в Україні збираються за підсумками календарного року.

Зазначимо, що в 2018 році в Україні зробили 46 тис. 552 переривання вагітності, з них майже 400 - неповнолітнім.

Згідно зі статистикою на сайті Worldometers на момент написання новини, жінки у всьому світі з початку 2020 року зробили майже 20 млн абортів. Водночас, за даними ресурсу, від коронавірусу Covid-19 з початку пандемії померли 454 тис. осіб.

За даними ВООЗ, щорічно у світі відбувається близько 40-50 млн абортів: приблизно 125 тис. абортів в день.

У США, де майже половина вагітностей є ненавмисними, чотири з десяти вагітностей переривається абортом, у день здійснюється понад 3 тис. абортів. 22%  всіх вагітностей в США (виключаючи викидень) закінчуються абортом.

Аборти в Україні є законною медичною практикою протягом перших 12 тижнів вагітності, якщо її переривання відбувається за згодою жінки в офіційних медичних установах країни.

Спочатку червня 2020 року Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій заявила про ініціювання зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським для обговорення питань щодо протидії домашньому насильству, проблематики комерційного сурогатного материнства і створення державою належних соціальних та інших умов для мінімізації абортів.