Як захиститися від алергії на амброзію / фото: ua.depositphotos.com

Під час цвітіння амброзії проводиться симптоматична терапія - пригнічуюча симптоми, шляхом застосування антигістамінних препаратів та стабілізаторів тучних клітин.

Про це ГолосUA розповів лікар імунолог-алерголог вищої категорії Олександр Назаренко.

Читайте такожУкраїнцям грозит сезонна Небезпека: поради, як уберегтіся від алергії на амброзію (відео)

«У період її цвітіння проводиться симптоматична терапія - пригнічуюча симптоми, шляхом застосування антигістамінних препаратів та стабілізаторів тучних клітин. Надалі головне - проведення молекулярної алергодіагностики, щоб визначити до якого білку у людини алергія і як результат діагностики використовувати цей білок в алерговакцинації для проведення терапії. Така терапія називається алерген-специфічна імунотерапія, в результаті якої людина не реагує на цей білок амброзії. При правильній проведеній діагностиці та призначеній алерготерапіі, пацієнт не реагує на цвітіння амброзії і може вживати будь-яку рослинну їжу», - сказав Назаренко.

За його словами, амброзію не рекомендують косити.

«Сьогодні є спеціальні засоби, які розпилюють на амброзію, і вона протягом 5-10 хвилин в'яне і висихає», - резюмував Назаренко.

Довідка.Амброзія - рід однорічних або багаторічних трав сімейства Айстрові (Asteraceae). Рід включає близько 50 видів, поширених головним чином в Північній Америці.

Пилок амброзії викликає лихоманку. Амброзія полинолиста - один з найбільш небезпечних бур'янів-алергенів, поширення її на території СРСР почалося в 1960-1970-х роках з Криму. На початку XXI століття амброзія поширилася по значній частині території України.

Алергія на амброзію: що відомо