Раніше про брак кисню заявляли в лікарні Одеси / фото REUTERS

Головна лікарка Миколаївської обласної інфекційної лікарні Світлана Федорова заявила, що для хворих на коронавірус бракує рідкого кисню.

Про це йдеться у її повідомленні в Facebook.

Адміністрація лікарні зверталася за допомогою до управління охорони здоров’я Миколаївської ОДА, проте чиновники переадресовують лікарів в облраду.

Відео дня

"У разі виникнення питань під час ведення діяльності керівник КНП вирішує їх самостійно або звертається за допомогою до власника, а у разі виникнення спірних питань має право звернутися до суду", – відповіли директорці лікарні.

Читайте такожЩе один випадок поліомієліту підтвердили у дівчинки на Закарпатті: що відомо про сім'ю хвороїМісцеві депутати, за словами Федорової, на ситуацію не реагують.

"Поки влада розповідає, що з киснем все чудово, кисню немає! Не можемо заправити з відучора 400 кг рідкого кисню. До вечора це буде 600, до завтрашнього ранку – 800 кг, яких ніде дістати за будь-які гроші. Балони на такий потік хворих не рятують… Ау, ОДА й облрада! Прокиньтесь!" – звернулась Федорова.

Раніше про критичну нестачу кисню для пацієнтів з коронавірусом заявляли в одній з лікарень Одеси, проте в МОЗ цю інформацію спростували.

На думку голови комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації Михайла Радуцького, викликати дефіцит кисню на піку пандемії могла диверсія.

Водночас перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда 2 листопада відповів, що з 1 листопада обидва найбільші виробники кисню в країні повернулися до роботи.

Він заявив, що Україна повністю забезпечена медичним киснем для хворих, які потребують кисневої терапії через COVID-19.

Заводи зупинялися на планові регламентні роботи на 10-15 днів.

Вас також можуть зацікавити новини