Фармацевтична компанія "Дарниця", в рамках реалізації філософії постійного вдосконалення, перейшла до другого етапу впровадження проектів з покращення виробничих процесів. В рамках реалізованих проектів компанія досягла середньорічного скорочення часу на виконання операцій з переналагодження обладнання на 32,2%.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

За словами голови ради директорів Darnitsa Group Дмитра Шимківа, стратегія розвитку виробництва "Дарниці" розрахована до 2030 року і, крім системних інвестицій в модернізацію, включає філософію безперервного вдосконалення процесів та залучення усіх співробітників для максимальної орієнтації на інтереси і потреби споживачів.

Відео дня

Він також додав, що для підвищення ефективності виробничих процесів, в компанії застосовуються інструменти SMED (Single-Minute Exchange of Dies). В 2020 році, нагадав Шимків, завершено 8 таких проектів, середнє скорочення часу операцій у виробничих підрозділах, де були реалізовані проекти з переналагодження, склало 24,4%. Протягом шести місяців 2021 року завершено 5 проектів, які скоротили тривалість переналагоджень в середньому на 32,2%. З початку реалізації програми SMED загальний час виконання операцій з переналагодження по компанії скорочено на 1,7%.

"Розробляючи проекти з удосконалення виробництва ми, насамперед, фокусуємося на операціях і процесах, що додають цінності для споживача. В 2020 році ми спрямували 180,5 млн гривень капітальних інвестицій на модернізацію виробництва і забезпечення його відповідності вимогам міжнародних стандартів, підтримку високої якості при мінімальних витратах ресурсів, скорочення терміну створення продукції. Особливу увагу ми приділили організації поставок та забезпеченню попиту на медикаменти незалежно від турбулентності зовнішнього середовища", - зазначив він.

Шимків також нагадав, що в 2020 році було проведене масштабне навчання з реалізації Kaizen-проектів, закінчується впровадження проектів, направлених на удосконалення процесу управління якістю, підвищення операційної ефективності та економію ресурсів.  

“Дарниця” – найбільший в Україні виробник лікарських засобів, сертифікований за EU GMP. Протягом 2010-2020 років компанія інвестувала 1,218 млрд гривень у модернізацію та розвиток виробництва. Місія компанії - допомагати медичним працівникам та пацієнтам покращувати якість життя завдяки науці, інноваціям та доступності кожному. Бенефіціари компанії - сім'я Загорій.