Експертка розповіла, в яких випадках краще не відправляти дитину у табір / фото УНІАН

Діти переносять коронавірус легко, якщо не мають хронічних захворювань, але їх не варто відправляти в дитячий літній табір, якщо вдома є онкохворі або люди з групи ризику зараження COVID-19.

Таку рекомендацію озвучила лікарка-педіатриня Ганна Горбань, передає «Обозреватель». "Треба розуміти, що діти можуть хворіти легко, але принести інфекцію додому. Якщо вдома є онкологічні хворі або люди з групи ризику, варто все-таки подумати, чи потрібно це робити, заради цих людей", – сказала вона.

Читайте такожВ Україні підскочила кількість жертв коронавірусу: 23 смерті за добу

Відео дня

Медичка назвала інші ризики, пов'язані з перебуванням дитини в дитячому таборі.

"Дуже часто в дитячих організованих колективах виникають кишкові інфекції, тому що іноді важко організувати систему харчування. Можуть бути спалахи кору або вітряної віспи серед тих дітей, які не щеплені. Ймовірні й гострі респіраторні інфекції, якщо в табір потрапляє аденовірус або інші віруси", – попередила вона.

З огляду на це лікарка підкреслила, що батькам необхідно проконсультуватися зі своїм педіатром, перш ніж відправляти дитину в табір, щоб лікар оцінив усі ризики.

Раніше головний санітарний лікар, заступник голови МОЗ Віктор Ляшко заявив, що в оздоровчих установах діти часто підхоплюють кишкові інфекції й потрапляють до інфекційних стаціонарів, де зараз є хворі на коронавірус. Він порекомендував не відкривати дитячі літні табори до стабілізації епідеміологічної ситуації.