Комаровський заявляє, що новонароджені діти не є мішенню для COVID-19 / фото depositphotos.com

Відомий український лікар та педіатр Євген Комаровський заявляє, що новонароджені діти не є мішенню для коронавірусної інфекції і підтвердив, що немовлята не входять в групу ризику.

Про це відомий педіатр і ведучий розповів на своєму офіційному сайті, відповідаючи на запитання молодої мами щодо побоювань за COVID-19.

Жінка поцікавилася, чи справді вона може спокійно гуляти з двомісячною дитиною і "не шарахатися від людей, не обробляти все навколо санітайзером".

Відео дня

Читайте такожЛікарка пояснила, чим небезпечний дитячий табір під час пандемії COVID-19

"Я все не можу повірити, що такі малюки можуть чинити опір страшному вірусу, який вбиває дорослих... ", - пояснила вона свою стурбованість

Комаровський заявив, що взагалі багато вірусів, в тому числі і COVID-19, не викликають у немовлят важких хвороб тому, що у них ще не розвинені органи і системи.

"Вірус повинен змусити клітину працювати на себе, а якщо клітина незріла, то вона не може адекватно реагувати на вірус і відтворювати його", - зазначив лікар вищої категорії.

Також він звернув увагу, що саме з цієї причини у дітей багато (але не всі!) інфекційні хвороби протікають легше, ніж у дорослих.

"Для коронавірусу це правило однозначно працює", - резюмував лікар Комаровський.

Як повідомляв УНІАН, за даними МОЗ в Україні з початку пандемії COVID-19 захворіли понад 2,2 тис. дітей і 5,3 тис. медиків.