В Україні до кінця року треба щодня та без вихідних щеплювати щонайменше 250 тисяч / фото УНІАН, Владислав Мусієнко

Щоб досягти колективного імунітету, до кінця року треба щодня та без вихідних щеплювати щонайменше 250 тис. осіб.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко під час онлайн-брифінгу.

За його словами, наразі темпи вакцинації в Україні зросли на чверть – в середньому в Україні вакцинують 81 тис. осіб на добу.

Відео дня

"Але цей тренд має пришвидшуватися, тому що для вакцинації 70% населення до кінця 2021 року, щоб ми могли говорити про колективний імунітет серед дорослого населення, необхідно вже зараз робити втричі більше – близько 250 тис. щеплень на добу, починаючи від сьогодні і до кінця року включно з вихідними", - пояснив Ганиченко.

Читайте такожВ Києві наразі не можуть робити щеплення Pfizer всім охочим, попри обіцянку МОЗ - координатор

Він додав, що, попри те, що темпи вакцинації та кількість вакцин в країні зростає, наявних наразі близько 2 млн доз вакцин вистачить ще на місяць за стабільних темпів.

Аналітик нагадав, що в липні до України має надійти ще 7 млн доз вакцин.

Водночас, він наголосив на тому, що українцям важливо вакцинуватися саме зараз – до початку зростання захворюваності на COVID-19, яке експерти прогнозують вже найближчим часом і яке, за їхніми словами, "може бути дуже серйозним".

Ганиченко додав, що у Нідерландах, які мали схожі з Україною темпи спадання захворюваності, ці ж показники за тиждень зросли вдесятеро.

Довідка УНІАН. 24 лютого в Україні розпочалася кампанія з вакцинації. Наразі щеплення роблять вакциною CoviShield (AstraZeneca), виробленою за ліцензією в Індії в Інституті сироватки крові (Serum Institute); CoronaVac, розробленою китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech; вакциною Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech; вакциною AstraZeneca-SKBio, що виробляється в Південній Кореї.

Вас можуть зацікавити новини