Інфекціоніст прогнозує появу нових вірусів \ фото УНІАН

У найближчі 5-7 років в світі можлива поява нового вірусу, який буде більш заразним і небезпечним, ніж COVID-19.

Таку думку висловивши на Апостроф TV інфекціоніст, заслужений лікар України Ольга Голубовська.

На питання про те, чи з'явиться в світі новий вірус, який буде ще більш заразним вона відповіла ствердно. "Більш того, це трапиться протягом найближчих 5-7 років. Цей вірус був більш-менш очікуваним. Розумієте, є пандемічні цикли. Це процес циклічний", - пояснила фахівець.

Відео дня

Читайте такожІнфекціоніст пояснила, чому вакцина не вирішить всіх проблем з коронавірусомВона зазначила, що з часом збудники інфекцій сильно змінилися. "Зараз в природі домінують вірусні інфекції, з якими ми не можемо справлятися. У нас немає ефективних засобів боротьби", - зазначила Голубовська..

Вона підкреслила, що вакцинація – це найефективніший спосіб, але навіть цього недостатньо для даного збудника, а противірусних препаратів зі "строго специфічною дією немає навіть на горизонті".

"При грипі у нас є специфічні засоби лікування, а тут їх немає. Є засоби, які досліджуються, але вони не специфічні і можуть застосовуватися при багатьох РНК, що містять віруси. Через це, на жаль, будуть гинути люди, будуть сплески захворювання", - зазначила інфекціоніст.

Також інфекціоніст закликала готуватися до появи нових вірусів.

"Ми повинні бути готові", - підсумувала Голубовська.

Вас також можуть зацікавити новини