false

Кольорова трансформація інтер'єру одного з відділень Дрогобицької міської дитячої лікарні стала можливою завдяки втіленню всеукраїнської соціальної програми "Кольоровий світ дитинства", яку в Україні реалізує відомий виробник лакофарбових матеріалів "Снєжка-Україна".

"У 2018 році ми провели тендер на ремонт частини приміщення лікарні для того, щоб створити сучасне інфекційне дитяче відділення з комфортними умовами, ремонт тривав понад два роки. Також ми погодилися взяти участь у проекті "Кольоровий світ дитинства" для створення у відділенні інтер'єру з ілюстраціями, які буде радувати дітей, допомагати їм відчувати себе спокійніше, а потім легше переносити лікування і швидше одужувати", – розповіла головний лікар Дрогобицької міської дитячої лікарні Оксана Стебельська.

false

За її словами, сучасні підходи передбачають комплексний підхід в лікуванні і терапії пацієнтів: процес фізичного одужання пов'язаний з поліпшенням ментального стану - подоланням пригніченості, страху, тривожності і створення виваженого і оптимістичного настрою для швидкого поліпшення самопочуття. І створення такого позитивного середовища, допомагає мобілізувати сили для одужання, особливо важливо, коли мова йде про боротьбу з інфекціями.

Відео дня

Тому яскравий сюжетний інтер'єр, створений дрогобицькими художницями Зоряною Шимко та Олесею Сікорою в рамках програми" Кольоровий світ дитинства", є хорошим засобом позитивного впливу на психоемоційний стан маленьких пацієнтів. Такий колоритний інтер'єр допомагатиме їм відволікатися і розслаблятися, надихати на малювання, цікаві розповіді тощо.

false

Завдяки "Кольоровому світу дитинства", а це – багаторічна авторська соціальна програма ТОВ "Снєжка-Україна", яке надає безпечні лакофарбові матеріали для розпису та знаходить художників, коридори інфекційного відділення Дрогобицької міської лікарні набули рис креативного дитячого простору.

Художниці об'єднали сюжети природи всіх пір року, а головні герої малюнків — хлопчик і дівчинка, які сміливо подорожують по мальовничих місцях, пізнаючи навколишній світ і зустрічаючи на своєму шляху різних тварин і казкових персонажів. Всього створено 19 художніх мотивів і розмальовано 80 м2 стін.

"Ми розуміємо проблеми лікувальних закладів в Україні. Так всеукраїнським соціальним проектом "Кольоровий світ дитинства" долучаємося до покращення умов у дитячих медичних закладах. За роки реалізації ця програма стала своєрідною кольоротерапією для маленьких пацієнтів. Тепер, у період боротьби з пандемією COVID-19, підтримка медиків у лікуванні дітей особливо важлива, - прокоментувала менеджер з корпоративної комунікації ТОВ "Снєжка-Україна" Галина Данилюк. – Думаю, в такій барвистій атмосфері дітям легко відволікатися від неприємних відчуттів, пов'язаних з лікуванням, долати стрес, і подорожувати в світ барвистих мрій.  Дорослим приємно спостерігати, як діти з цікавістю і посмішками розглядають яскраві ілюстрації. Це підтверджує те, що наші зусилля і старання результативні".

false

Довідка. Авторська програма групи компаній "Śnieżka" "Кольоровий світ дитинства"в Україні була розпочата ще в 2012 році компанією "Снєжка-Україна". За цей період комфортні "кольорові" умови для дітей створили у низці лікарень у містах Львів, Новояворівськ, Яворів, Тернопіль, Житомир, Рівне, Луцьк, Суми, Вінниця, Івано-Франківськ, Хмельницький, а тепер і Дрогобич.